ЈУ Школа анимираног филма

Основана 1987. године

ШАФ пут Кине

Пројекат „ШАФ пут Кине“ који су финансирали Министарство културе Републике Србије и Град Врање реализован је у периоду од од 19. до 27. априла. Четворочлана екипа ШАФ-а је током 9 дана презентовала свој рад, приредила пројекцију филмова из своје продукције, одржала радионицу анимираног филма са децом из интернационалне школе „Beijing World Youth Academy“  и представила Град Врање у Културном центру Србије „Иво Андрић“ у Пекингу. Одазив на презентацији и пројекцији био је велики и у публици су се нашли углавном припадници стручне јавност, односно колеге аниматори и љубитељи анимације. 
Поред наведених активности у Културном центру Србије ова екипа имала је и састанак са представницима кинеске АСИФЕ на челу са Џончил Ли, подпредседником АСИФЕ. Састанак је био веома продуктиван, размењена су искуства, обишли смо њихов студио и договорили нове будуће сарадње. Заинтересованост колега за ШАФ и њихова импресионираност нашом методологијом рада са децом нама је потврдила да смо и даље на добром путу када је у питању дечији анимирани филм. 
Дугујемо велику захвалност Културном центру Србије у Пекингу на челу са госпођом Татјаном Солдат, директорком Културног центра, која нам је пружила велику помоћ у реализацији овог пројекта, као и Амбасади Републике Србије у Пекингу која нам је олакшала боравак у овом великом и брзом али невероватно лепом граду.

Изузетно смо поносни, задовољни и срећни што смо имали прилику да реализујемо овакав пројекат и представимо своју установу културе, свој град и своју државу у земљи са таквом културом и традицијом каква је Кина.