SAF u periodu pandemije

Komentari su isključeni na SAF u periodu pandemije 78

Škola animiranog filma je u ovo doba godine obično puna kao košnica u kojoj njeni polaznici vredno i užurbano rade kao male pčelice. Na sve strane su mala razdragana lica koja stvaraju nove animirane filmove i mala umetnička dela. Učionicom odiše vedrina, radost i sreća koju mogu da stvore samo deca. No, ni nas nije zaobišao ovaj virus i sve što ide uz njega, vanredno stanje, policijski čas, prestanak redovnog rada sa decom i još mnogo toga.

Svi zaposleni su bili primorani da rade od kuće, kako bi smanjili rizik i ispoštovali preporuke Ministarstva zdravlja. Iako smo svi radili razne tehničke stvari, nedostajao nam je rad sa decom i ono naše druženje kroz šalu i zabavu. Rešili smo da kontaktiramo sve naše članove do kojih smo mogli da dođemo i ponudimo im da na kreativan način prekrate dokolicu, a ipak da se bave nečim što vole, a to je crtanje i animacija. Deca su sa oduševljenjem primila vest da ŠAF radi on-line i sa mnogo posvećenosti i truda su uradili zadate zadatke. Svakodnevno su dobijali uputstva šta i kako treba dalje da rade, zatim te materijale su prosleđivali dalje na montažu, pa ozvučenje, pa… I opet smo i mi mentori i deca bili tim, vratio se onaj pozitivan duh koji smo uvek imali. Iako smo radili na daljinu osećala se pozitivna energija, neki elan i ništa nije moglo da nam uništi tu sreću pa čak ni korona. Ovo je bio samo još jedan dokaz da je rad stvorio čoveka i da mi nismo bića koja su predodredjena da žive sama i otuđena, već da smo socijalna bića koja smo upućena jedna na druge. Ova lepa i pozitivna energija iznedrila je i dva animirana filma. Prvi film je urađen kao vid podrške u novonastaloj situaciji sa porukom #Ostanikodkuće. Deca su prikazala šta sve možemo raditi kada ne pohađamo on-line školu u časovima dokolice. Namera je bila da pokrenu svoje vršnjake na kreativnost i pokažu im šta se sve može iako su u izolaciji.

Drugi film, je kratak film o Uskrsu, pošto smo na žalost i ovaj značajan praznik za sve nas proslavili u izolaciji u okviru najuže porodice i bez mogućnosti da uživamo u njemu kao i svake godine.

Ovim filmovima pokazali smo da kreativnost i želja za rad nikada ne umiru, već naprotiv i u teškim situacijama možemo pokazati svoju kreativnost i najbolju stranu.

Velika zahvalnost svoj deci i roditeljima koji su se uključili i radili za vreme vanrednog stanja u rad naše škole.

Similar articles