Zlatni puž 22

Komentari su isključeni na Zlatni puž 22 48

                  14. Internacionalna radionica dečjeg animiranog filma ,,Zlatni puž 2022’’ biće otvorena 8. avgusta u sali Pozorišta ,,Bora Stanković“ u Vranju. U okviru manifestacije, 11. avgusta, biće obeležen i veliki jubilej 35. godina Škole animiranog filma. Gosti 14. Internacionalne dečije radionice animiranog filma biće animatori iz Italije, Indije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije (Čačak, Bosilegrad i Vranje). Voditelji na radionici biće Aleta Rajič iz BiH, Vićenco Beši iz Italije i Nitin Donde iz Indije. Kako je programom predviđeno deca i mladi, učesnici na radionici, njih 25 (uzrasta od 12 do 29 godina), biće podeljeni u tri grupe i radiće na izradi tri animirana filma u različitim tehnikama.

               „Kako se nalazimo u godini jubileja, lajtmotiv za animirane filmove će biti broj 35, brojanje, odbrojavanje, proslava, žurka, rođendan. Veoma smo zainteresovani za konačan ishod kao i za metodologiju i pristup koji će umetnici različitog senzibiliteta koristiti u realizaciji animiranih filmova na zadatu ideju. Sudar različitih kultura, govornih područja, uzrasta, različitih nivoa znanja iz oblasti animacije kao i veštine crtanja i slikanja svake godine na radionicama kreiraju neku sasvim posebnu atmosferu“, poručuju iz vranjske škole animiranog filma. 14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma u Vranju okupiće više od 50 učesnika i gostiju iz nekoliko zemalja. Glavni program ,,Zlatnog puža 2022’’ biće radionica animacije sa decom, dok će u pratećem programu biti predstavljene škole, klubovi i pojedinci, organizovani prijem kod gradonačelnika, izlet, konferencije za novinare i tribine. Na svečanoj akademiji povodom jubileja biće promovisana monografija ŠAF-a o prvih 35 godina. Biće uručene plakete počasnim članovima ŠAF-a, Božidaru Zečeviću, Stevici Živkovu i Miroslavu Simonoviću, kao i zahvalnice institucijama koje godinama unazad podržavaju rad škole, među kojima su Grad Vranje i resorno ministarstvo. Takođe, planirano je i otvoranje izložbe plakata, fotografija i majica.

I ovogodišnji ,,Zlatni puž“ organizuje se pod pokroviteljstvom Grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Similar articles