Prva radionica u okviru dečije sekcije animiranog filma “Naša anima” u Budvi

Komentari su isključeni na Prva radionica u okviru dečije sekcije animiranog filma “Naša anima” u Budvi 42

U periodu od 15. do 21. oktobra 2021. godine održana je prva radionica u okviru dečije sekcije animiranog filma “Naša anima” u Budvi. Radionicu je vodio kreativni tim iz JU Škola animiranog filma Vranje u sastavu Jasmina Stojanović, Nela Ćurčija i Snežana Trajković. Radionica je realizovana u organizaciji NVU “Primorska” i JU “Narodna biblioteka Budve”, a predstavlja prvi korak ka osnivanju škole animiranog filma u Budvi koja će funkcionisati tokom cele godine.
Na prvoj radionici nastao je animirani film “Pričala mi baba” u tehnici crtanog filma koji za cilj ima prezentovanje arhaičnih reči i izraza budvanskog zaleđa i očuvanje kulturnog nasleđa. Radilo se sa grupom od oko 20 dece iz Budve koja se prvi put susreću sa animacijom, ali i sa nekim od obrađivanih izraza.
Ovom radionicom započeta je saradnja između JU Šaf Vranje, NVU “Primorska” i JU “Narodna biblioteka Budve”, a u planu je nastavak saradnje početkom naredne godine, kada će zajedničkim snagama deca iz Vranja i deca iz Budve raditi na stvaranju još jednog animiranog filma.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“104″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Similar articles